Intreabari frecvente

Gaseste raspunsul la intreabri

Cine este FaraAmenda.ro?

Site-ul a luat nastere din pasiunea unor tineri pentru masini. Nimanui nu ii plac amenzile, asa ca ne-am gandit sa punem la punct un sistem de notificari complet pentru toate taxele care trebuie achitate obligatoriu pentru masina ta. Iti trimitem SMS-uri si email-uri pentru expirarea RCA-ului, Rovinietei si a ITP-ului. Datele de expirare sunt completate automat, prin interogarea bazelor de date online de catre FaraAmenda.ro. De asemenea, dupa expirare, se verifica automat reinnoirea, asa ca tu nu trebuie sa faci niciun efort.

De foarte scurta vreme suntem si asistenti in brokeraj sub indrumarea "Safety Broker De Asigurare" si vindem asigurari RCA in mediul online. Sustine-ne si cumpara un RCA online prin intermediul nostru.

Iti recomandam sa completezi datele din formular in totalitate si sa ai grija ca acestea sa fie corecte. Preturile pentru asigurarile RCA sunt reglementate, ceea ce inseamna ca acestea trebuie sa fie identice la toti brokerii pentru aceeasi polita (aceeasi masina, acelasi asigurator, aceeasi perioada). Daca acestea nu corespund exista o greseala in datele furnizate.

Intrebari frecvente RCA

Cum primesc polita?

Polita este trimisa gratuit pe teritorul Romaniei prin serviciile de curierat, fiind expediata in urmatoarea zi lucratoare. Insa, imediat dupa emiterea ei o primesti in format electronic pe email. O poti printa sau arata direct de pe telefon la un eventual control.

Cum platesc?

Metoda de plata acceptata de catre noi este plata online. Aceasta se face in deplina siguranta, datele sunt furnizate procesatorului de plati Netopia mobilPay si nu implica niciun comision ascuns pentru tine.

Cum se emite polita?

Polita se emite automat, imediat dupa confirmarea platii in cazul in care datele furnizate sunt corecte. In aproximativ 10% din cazuri, cand datele sunt furnizate gresit, polita se emite manual dupa corectarea datelor. Corectarea se va face de obicei in aproximativ o ora, dar poate dura pana la 12 ore(in afara intervalului 9:00-18:00 sau in weekend).

Sunt in siguranta datele mele?

FaraAmenda.ro respecta intocmai politica de confidentialitate afisata pe site. O poti citi aici.

De asemenea, FaraAmenda.ro utilizeaza procesatorul de plati Netopia mobilPay, care se asigura ca datele cardului tau sunt procesate in siguranta.

De cand poate intra in vigoare polita?

Polita poate intra in vigoare cel mai devreme incepand cu ziua urmatoare.

Cum va pot cotacta?

Daca ai o intrebare, scrie-ne la adresa asigurari@faraamenda.ro si incercam sa gasim o rezolvare.

Ma anuntati cand expira?

Da, o sa primesti notificari prin email si sms inainte de expirarea politei. De asemenea o sa primesti notificari si pentru expirarea Rovinietei sau a ITP-ului.

Intrebari frecvente site

FaraAmenda.ro este gratuit?

Serviciul este gratuit pentru toti utilizatorii cu mai putin de 5 masini. Daca aveti mai mult de 5 masini(ex: flote), va rugam sa ne contactati pentru o oferta pe adresa contact@FaraAmenda.ro

Pentru ce o sa primesc notificari prin SMS?

O sa primesti notificari prin SMS cu 30 de zile inainte de expirare pentru RCA si cu 10 zile inainte de expirare pentru RCA, Rovinieta si ITP.

Pentru ce o sa primesc notificari prin email?

O sa primesti notificari prin email cu 30 si 10 zile inainte de expirare pentru RCA, Rovinieta si ITP.

FaraAmenda.ro reinnoieste automat datele de expirare?

Serviciul foloseste un sistem de verificare automata in cazul in care iti expira RCA-ul, Rovinieta sau ITP-ul. Astfel ca, nu este necesara o actiune din partea utilizatorului, dupa ce o polita expira.

Data de expirare pentru ITP nu a fost gasita. De ce?

In cazul masinilor noi, data de expirare a ITP-ul nu apare in baza de date RAR. Valabilitatea primului ITP este de 3 ani de la data primei inmatriculari. Dupa inregistrare ne puteti trimite un mesaj pe contact@faraamenda.ro cu data de expirare a ITP-ului din certificatul de inmatriculare.

La momentul crearii contului nu aveam Rovinieta sau RCA. O sa primesc notificare pentru aceasta?

Nu, o sa primesti notificari doar pentru datele din SMS-ul/emailul care te anunta ca datele tale au fost procesate. In cazul achizitionarii unei Roviniete, intra in contul tau si apasa butonul "de reprocesare"Reproceseaza" pentru masina dorita(daca Rovinieta nu a existat la inceput sau a expirat de mai mult de 30 de zile nu se fac verificari pentru acesta).

Am sesizat o greseala in datele de expirare trimise. Ce pot sa fac?

Ne poti trimite un email pe contact@FaraAmenda.ro care sa contina informatii despre ce data este gresita(RCA, ITP sau Rovinieta) si data corecta.

Se primesc sms-uri/email-uri de procesare a datelor si notificari pentru Rovinietele cu o valabilitate de 7 zile?

Nu, sistemul nu trimite update-uri si notificari pentru Rovinietele cu o valabilitate de 7 zile.